Rengøring af væg til væg tæpper derhjemme er en vanskelig opgave. Den sædvanlige måde at rengøre dem på er ved at bruge en støvsuger, men den renser ikke tæppet i dybden. Så det er nødvendigt at rengøre dem med en damprenser eller shampoo.

Damprensere er dyre og kræver konstant genopfyldning af vandtanken, og de er tunge i vægt. På den anden side er shampoomaskiner lette i vægt, men de kræver, at du køber mere shampoo til hver brug.

Her kan du læse mere om Bestil rens af gulvtæpper.

Den bedste måde at rengøre dine tæpper derhjemme er ved at bruge en støvsuger med en vedhæftning, der har roterende børster på. Dette vil sikre, at alle snavspartikler fjernes fra tæpperne, og der vil ikke være nogen grund til at bekymre sig om, at der efterlades pletter på dit tæpper på grund af forkerte rengøringsmetoder.

Hvad er et væg til væg tæppe?

Væg til væg tæpper er også kendt som område tæpper. De består af en stofbagside og en vævet eller tuftet luv.

Her kan du læse mere om Rens af væg til væg tæpper i København.

Væg til væg tæpper kommer i forskellige størrelser og former, men de har alle det samme grundlæggende design. De kan være rektangulære, kvadratiske eller cirkulære. Nogle af dem kan endda formes som et løbertæppe.

Typer af snavs i et væg til væg tæppe

Der er to hovedtyper af snavs i væg til væg tæpper. Den første type er det snavs, der er indlejret i tæppefibrene, og den anden type er det snavs, der har lagt sig på tæppets overflade.

Den første type snavs kan fjernes ved støvsugning eller en damprensemaskine. Den anden type snavs kan fjernes ved at bruge en støvsuger eller et børstetilbehør til forsigtigt at børste alt overfladesnavs væk.

Må og lad være med at rengøre væg til væg tæpper derhjemme

Rengøring af et væg-til-væg tæppe er ikke så let, som det ser ud til. Der er visse dos and don'ts, som du bør følge, hvis du vil have dit tæppe til at se rent og nyt ud.

Gør: Støvsug tæppet før du rengør det. Dette vil fjerne alle støvpartikler fra gulvet og vil gøre dit arbejde lettere.

Må ikke: Brug sæbe eller rengøringsmiddel til at rengøre tæppet. De vil efterlade en rest på tæppets overflade, som vil tiltrække mere snavs i fremtiden.

Hvordan vasker man et gulvtæppe?

Vi anbefaler, at du starter med at støvsuge tæppet. Dette vil fjerne det meste af snavs og snavs.

Dernæst skal du shampoo gulvtæppet. Vi anbefaler at bruge en shampoo af professionel kvalitet designet til tæpper. Dette vil sikre, at alt snavs fjernes fra dit tæppe.

Til sidst skal du skylle tæppet og derefter tørre det med et rent håndklæde eller tørretumbler.